Και μείωση επικουρικών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – το ΔΝΤ δεν ζητά τα μέτρα από το 2018

2 λεπτά ανάγνωση
6 Απριλίου 2017

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και η περικοπή επικουρικών για να πέσουν στα μαλακά οι κύριες συντάξεις. Αυτό ανέφερε πηγή του Υπουργείου Εργασίας. Η ίδια πηγή  ανέφερε πως δεν είναι αληθές πως το ΔΝΤ ζητά τα μέτρα από το 2018.

Διευκρίνισε πως παραμένει υπό συζήτηση η δοσολογία των περικοπών στις συντάξεις με το ΔΝΤ να ζητά εφάπαξ μείωση και η κυβέρνηση σε δυο δόσεις ενώ επιβεβαίωσε πληροφορίες ότι είναι στο τραπέζι η περικοπή των επικουρικών συντάξεων προκειμένου να είναι ηπιότερη η μείωση των κύριων συντάξεων.

Τα Εργασιακά είναι πάντα ανοικτά έως ότου κλείσει όλη η συμφωνία ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση αν το ΔΝΤ θα αποσύρει τις σκληρές του θέσεις για αύξηση ορίων στις ομαδικές απολύσεις και επαναφορά lock out.

Η τελική εκτίμηση της ίδιας πηγής για την  «Νομίζω ότι αύριο κλείνουμε»  

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Ο Τσίπρας έλεγε για τη συμφωνία “δεν είναι μαύρο, δεν είναι άσπρο, είναι γκρι”»

Στο τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ, οι διαπραγματεύσεις μπαίνουν σε τροχιά χάους.