Και νέα υποχώρηση για την τιμή του Brent

4 λεπτά ανάγνωση
14 Ιανουαρίου 2015

Η τιμή του πετρελαίου brent για παραδόσεις Φεβρουαρίου υποχώρησε σήμερα σε ποσοστό 1% ή 49 σεντς, διαμορφούμενη στα 46,10 δολάρια το βαρέλι στις 7:09 ώρα Ελλάδας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Συνολικά οι τιμές των εμπορευμάτων υπέστησαν πιέσεις μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία αναθεωρεί επί τα χείρω τις έως τώρα προβλέψεις της για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

«Υπάρχει σαφέστατα μια επιδείνωση του κλίματος έναντι των βιομηχανικών αγαθών και εκτιμώ ότι αυτή η επιδείνωση επηρεάζει σήμερα και το πετρέλαιο», αναφέρει μιλώντας στο Ρόιτερς ο Μάικλ ΜακΚάρθι, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της CMC Markets in στο Σίδνεϊ.

Εν τω μεταξύ υποχώρηση καταγράφει και η τιμή του αμερικανικού αργού που υποχωρεί κατά 55 σεντς στα 45,34 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα, η τιμή του χαλκού υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πεντέμισι ετών ενώ και ο χρυσός εμφανίζοταν να δίνει μάχη για να διατηρηθεί στα επίπεδά του, που είναι τα υψηλότερα των τελευταίων 12 εβδομάδων.

«Είναι ασυνήθιστο να παρατηρείς τα αποκαλούμενα επενδυτικά καταφύγια να υποχωρούν από κοινού με τα βιομηχανικά αγαθά» τονίζει ο ΜακΚάρθι.

Αναλυτές της τράπεζας Nomura εκτιμούν ότι η τιμή του «μαύρου χρυσού» θα σταθεροποιηθεί περίπου στα 45 δολάρια το βαρέλι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. «Η τελευταία μας εκτίμηση για το πετρέλαιο μπρεντ είναι ότι η τιμή του θα διατηρηθεί στα επίπεδα των 45 δολαρίων το βαρέλι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της τράπεζας.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πτώση τιμών με φόντο διπλωματικές εξελίξεις – Υποχωρούν Brent και WTI

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου.

Εκρηκτικό ράλι μετά την κλιμάκωση στον Περσικό – Άλμα άνω του 7% σε WTI και Brent

Σοκ στις αγορές ενέργειας προκαλεί η νέα γεωπολιτική ένταση στον Περσικό Κόλπο.

Πετρέλαιο: Υποχώρηση τιμών μετά τις δηλώσεις Τραμπ για εκεχειρία με το Ιράν

Σε τροχιά διόρθωσης οι τιμές του πετρελαίου.