Καραμούζης: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης άμεσα

5 λεπτά ανάγνωση
7 Ιουνίου 2017

Απόλυτη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις, δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Eurobank, Νίκος Καραμούζης.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης στη συνέχεια θα τροφοδοτήσει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των αγορών.

Δεν δικαιολογείται, σημείωσε, ενώ έχουμε τις ίδιες ή καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις από την Πορτογαλία, να πληρώνουμε 300 μονάδες βάσης παραπάνω για να δανειστούμε και να είμαστε πέντε βαθμίδες πιο κάτω στις αξιολογήσεις των οίκων.

Όπως είπε, η εδραίωση της εμπιστοσύνης θα συμβάλει στη μείωση των επιτοκίων τη σταδιακή άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την επιστροφή στην τραπεζική κανονικότητα.

Όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, επεσήμανε ότι η αποτελεσματική μείωσή τους θα έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του ρόλου των τραπεζών στην αναπτυξιακή διαδικασία, την απελευθέρωση ρευστότητας και τη δημιουργία ισχυρότερων επιχειρηματικών σχημάτων.

Έμφαση έδωσε και στην καλλιέργεια ενός πλαισίου φιλικού προς την επιχειρηματικότητα και τις ξένες επενδύσεις, το οποίο θα στηρίζεται στην πολιτική σταθερότητα, την αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία και τον εξορθολογισμό του φορολογικού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ειδική μνεία στην εφαρμογή του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, καθώς -όπως εξήγησε- πέραν των πόρων που θα φέρει στη χώρα, θα σηματοδοτήσει τη μετατροπή της σε έναν πιο ελκυστικό επενδυτικό παράγοντα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και

Στροφή σε κοινωνική ατζέντα και μεταρρυθμίσεις απέναντι στην πολιτική αστάθεια της αντιπολίτευσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει έμφαση σε κοινωνικές παρεμβάσεις, επενδύσεις και

Νέα ανησυχία στις αγορές για πληθωρισμό και επιτόκια από Fed και ΕΚΤ

Έντονος προβληματισμός επιστρέφει στις διεθνείς αγορές.