Ο Σωκράτης Φάμελλος αλλάζει τη διάταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Παράλληλα, αφαιρεί από τον Νίκο Παππά τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει πλέον ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στον Θεόφιλο Ξανθόπουλο και στον Κώστα Μπάρκα. Έτσι, επιχειρεί να δείξει νέα εικόνα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Ο Γιαννούλης παίρνει την ενημέρωση
Οι αλλαγές αγγίζουν και την επικοινωνία του κόμματος. Ο Κώστας Ζαχαριάδης κλείνει τη θητεία του ως εκπρόσωπος Τύπου, ύστερα από συνεννόηση με την ηγεσία.
Παράλληλα, ο Χρήστος Γιαννούλης παίρνει πλέον τα καθήκοντα ενημέρωσης. Με αυτή την επιλογή, ο Φάμελλος θέλει πιο καθαρό μήνυμα προς τους πολίτες και τα μέσα ενημέρωσης.
Μήνυμα ελέγχου από την ηγεσία
Οι κινήσεις δείχνουν προσπάθεια ανασύνταξης στον ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα χρειάζεται νέο βηματισμό, καθώς δέχεται πολιτική πίεση και παλεύει με εσωτερικές ισορροπίες.
Ωστόσο, η απομάκρυνση του Νίκου Παππά ανοίγει νέο πολιτικό παρασκήνιο. Ο Φάμελλος θέλει να δείξει ότι ελέγχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Επιπλέον, θέλει να περάσει μήνυμα αλλαγής σε Βουλή και επικοινωνία.
Η νέα σύνθεση θα δώσει τα πρώτα δείγματα στη Βουλή. Εκεί, ο ΣΥΡΙΖΑ θα δοκιμάσει τη νέα του γραμμή και θα δείξει αν μπορεί να βρει πιο σταθερό πολιτικό βήμα.