Κατάργηση της 35ετίας στη σύνταξη

4 λεπτά ανάγνωση
6 Οκτωβρίου 2015

Δύο νέες βόμβες για τις συντάξεις κρύβουν τα μέτρα που θα πρέπει να νομοθετήσει η κυβέρνηση ως τα μέσα Οκτωβρίου.Συγκεκριμένα, οι δανειστές προτείνουν και ζητούν:

1. Σταδιακή αύξηση του χρόνου καταβολής εισφορών ως τα 40 έτη για όσους έχουν σήμερα 35 ως 37 έτη.

2. Να κοπούν οι έκτακτες επιχορηγήσεις που παίρνουν τα Ταμεία για να πληρώνουν συντάξεις από το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).

Τα δύο μέτρα είναι καινούργια και οι δανειστές θέλουν να τα δουν ψηφισμένα ως τα μέσα Οκτωβρίου, για να ξεκλειδώσει η πρώτη δόση του νέου Μνημονίου, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο. Η βόμβα για την αύξηση του χρόνου ασφάλισης στην 35ετία τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που αποχωρούν με 35ετία.

Με το νέο προαπαιτούμενο, ένας ασφαλισμένος που γίνεται 58 ετών το 2015, μετά την ισχύ του νόμου για τα όρια ηλικίας, και έχει ήδη 35 έτη, δεν θα επηρεαστεί μόνο από την αύξηση του ορίου ηλικίας (θα βγει στα 58,5), αλλά θα έχει και αύξηση των ετών ασφάλισης, δηλαδή αντί για 35 θα πρέπει να έχει 35,5 έτη ή 36 έτη για να πάρει σύνταξη.

Η αύξηση θα είναι σταδιακή ως το 2022, οπότε η συνταξιοδότηση πριν από τα 67 με πλήρη σύνταξη προϋποθέτει ηλικία 62 ετών και 40 χρόνια εισφορών. Η τρόικα λέει, λοιπόν, να αυξάνεται όχι μόνο το όριο ηλικίας, αλλά και τα έτη ασφάλισης από τα 35 ως τα 40 έτη ως το 2022.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και