«Κατάσχεση» επιστροφής φόρου για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ

4 λεπτά ανάγνωση
8 Ιουνίου 2016

Νέο σοκ περιμένει 1 εκατ. φορολογούμενους που είναι και ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς η εφορία θα συμψηφίσει την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ με την επιστροφή φόρου που θα δικαιούνται οι πολίτες.

Ουσιαστικά, με την εκκαθάριση φόρου και μέσα στον Αύγουστο θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών και θα αφαιρεθούν τα ποσά από τις επιστροφές φόρου. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται καθώς υπάρχει πρόβλεψη για αυτεπάγγελτο συμψηφισμό όταν υπάρχουν οφειλές.

Ετσι λοιπόν η εφορία θα «κατάσχει» την επιστροφή, θα πάρει προκαταβολή τον ΕΝΦΙΑ αφαιρώντας το δικαίωμα από τους πολίτες να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε πέντε δόσεις.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, για έναν φορολογούμενο που έχει να λάβει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με τον συμψηφισμό ο φορολογούμενος αυτός δεν θα πάρει ποτέ επιστροφή φόρου ενώ θα πληρώσει εφάπαξ και τον ΕΝΦΙΑ.

Αντίστοιχα για έναν φορολογούμενο με επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 700 ευρώ θα παρακρατηθεί το ποσό των 500 ευρώ εφάπαξ, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 200 ευρώ σε πέντε δόσεις.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπραχθεί γρηγορότερα φέτος ο ΕΝΦΙΑ απ’ όσους θα δουν πιστωτικό εκκαθαριστικό της εφορίας, αφού η είσπραξη θα γίνει εφάπαξ κι όχι σε πέντε δόσεις.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.

Τράπεζα Πειραιώς: Σε περιβάλλον αυξημένων προκλήσεων η παγκόσμια οικονομία

Με τη σύρραξη στη Μέση Ανατολή να μετρά ήδη τρεις εβδομάδες και,