Κατρούγκαλος: Στόχος ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα

4 λεπτά ανάγνωση
24 Νοεμβρίου 2015

Το ασφαλιστικό συζητήθηκε στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και του υφυπουργού αρμόδιου για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων Τάσου Πετρόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι σκοπός είναι η αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, ώστε να γίνει πιο ορθολογικό και δίκαιο, να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά του και παράλληλα να διασφαλίζεται ο αναδιανεμητικός του χαρακτήρας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στον σχεδιασμό για το ασφαλιστικό σύστημα περιλαμβάνονται τα εξής σημεία:
– Καθιέρωση εθνικής σύνταξης με «ρήτρα ανάπτυξης», που θα χορηγείται σε όλους όσοι έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλιση. Αυτό σημαίνει ότι σύνταξη θα παίρνουν όλοι, ακόμα και οι μακροχρόνια άνεργοι. Στην εθνική σύνταξη προστίθεται η αναλογική σύνταξη με ενιαίο συντελεστή αναπλήρωσης επί του μισθού ή του εισοδήματος.
– Οι εισφορές θα υπολογίζονται ανάλογα με τον μισθό ή το εισόδημα.
– Ενιαίοι κανόνες για τον υπολογισμό των συντάξεων όλων των ασφαλισμένων.
Μετά την αποχώρηση του υπουργού η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συνεχίστηκε και αφορούσε άλλα ζητήματα.

Το ΑΜΠΕ μεταδίδει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες προγραμματίζεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος περίπου στα μέσα του Δεκεμβρίου, με αντικείμενο την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές εξελίξεις.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και

Νέα ανησυχία στις αγορές για πληθωρισμό και επιτόκια από Fed και ΕΚΤ

Έντονος προβληματισμός επιστρέφει στις διεθνείς αγορές.