Κατσέλη: Νέο κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

4 λεπτά ανάγνωση
2 Νοεμβρίου 2015

Την άποψη ότι «η επιτυχής ολοκλήρωση της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που ξεκινάει σήμερα, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για την εθνική μας οικονομία» εξέφρασε η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δίνει το έναυσμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης χιλιάδων καταθετών προς το τραπεζικό σύστημα, την επιστροφή των καταθέσεων και την άρση των περιορισμών στη κίνηση κεφαλαίων» δήλωσε η κυρία Κατσέλη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για να εξηγήσει περαιτέρω ότι:

«Μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν με πολύ πιο αποτελεσματικό και δίκαιο τρόπο, αντιλαμβανόμενες τις τεράστιες κοινωνικές προεκτάσεις, το μείζον πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Κυρίως όμως, οι τράπεζες θα μπορέσουν να επανέλθουν στο βασικό τους ρόλο, που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με τη χρηματοδότηση νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βιώσιμων επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων, ώστε να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα και να στηριχθούν επενδύσεις, που θα συμβάλουν στην αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης της χώρας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας».

«Συνεπώς, για τις ελληνικές τράπεζες, η ανακεφαλαίωση έχει ουσιαστικό κοινωνικό αλλά και αναπτυξιακό χαρακτήρα», κατέληξε η πρόεδρος της Ένωσης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΗ και τράπεζες εκτόξευσαν το Χρηματιστήριο κόντρα στην Ευρώπη

Με νέα ισχυρή άνοδο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και

Χρηματιστήριο: Εκρηκτική επιστροφή πάνω από τις 2.300 μονάδες με οδηγό τράπεζες και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με ισχυρή ανοδική κίνηση και σαφή επιστροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος ολοκλήρωσε τη