Κίνα: Η κεντρική τράπεζα θα απελευθερώσει περαιτέρω τα επιτόκια

3 λεπτά ανάγνωση
8 Ιανουαρίου 2016

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας έκανε γνωστό ότι θα απελευθερώσει περαιτέρω τα επιτόκια, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Παρασκευή στην ιστοσελίδα της.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ακόμα ότι θα καταστήσει «περισσότερο διεθνές» το γιουάν, θα διατηρήσει σταθερό, σε γενικές γραμμές, το νόμισμα της χώρας, θα βελτιώσει περαιτέρω το μηχανισμό καθορισμού συναλλαγματικών ισοτιμιών και θα εμβαθύνει τη μεταρρύθμιση του συστήματος συναλλαγματικής διαχείρισης και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει μεσοπρόθεσμα δάνεια και υποσχέθηκε συμπληρωματικά δάνεια και πολιτικές παροχής πιστώσεων προκειμένου να δοθεί στήριξη σε βασικούς τομείς της οικονομίας.

Η κεντρική τράπεζα δήλωσε επίσης ότι θα διατηρήσει την «συνετή νομισματική πολιτική» και θα χρησιμοποιεί με ευελιξία τα εργαλεία νομισματικής πολιτικής προκειμένου να διατηρήσει επαρκή ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ελληνικές εισηγμένες μετρούν το κόστος του πολέμου έπειτα από την κερδοφορία-ρεκόρ του 2025

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή έχει επηρεάσει σημαντικά τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές,

Real Estate: Στα ύψη τα ενοίκια – Πίεση στα νοικοκυριά και νέα δεδομένα στην αγορά

Η ελληνική αγορά real estate συνεχίζει να κινείται σε τροχιά ανόδου.

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική