Κίνα: Μειώνει τους δασμούς σε αμερικανικά αγαθά $75 δισ.

2 λεπτά ανάγνωση
6 Φεβρουαρίου 2020

Τη μείωση των δασμών σε εισαγωγές αμερικανικών αγαθών, αξίας 75 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Κινα, στο πλαίσιο των προσπαθειών του Πεκίνου να εφαρμόσει την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Ουάσιγκτον.

Η ανακοίνωση για μείωση των δασμών ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν σε ράλι τις αγορές μετοχών και την Ευρώπη σε νέο ρεκόρ.

Αρχής γενομένης από τις 14 Φεβρουαρίου, η Κίνα θα μειώσει τους δασμούς σε ορισμένα προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ στο 5% από 10%, ενώ οι δασμοί σε άλλη κατηγορία αγαθών θα μειωθούν στο 2,5% από 5%, όπως υπογραμμίζει το κινεζικό υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του. Οι δασμοί είχαν επιβληθεί τον Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο κατά την κορύφωση της εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο κορυφαίων οικονομιών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ρόλος της ενέργειας στον επίμονα υψηλό πληθωρισμό της Ελλάδας

Η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, η οποία αναμένεται να συμβάλει

Το Ιράν ανταποδίδει πλήγματα των ΗΠΑ σε αντίποινα για την κατάρριψη ελικοπτέρου

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι στοχοποίησαν αμερικανικές βάσεις στον

Το Ιράν διακόπτει την ανταλλαγή μηνυμάτων με τις ΗΠΑ

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε ότι η διαπραγματευτική ομάδα του Ιράν