ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ συντάσσεται με τον σκοταδισμό – Είναι δύσκολο να το αποδεχθεί

3 λεπτά ανάγνωση
23 Ιουνίου 2021

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής για την αρχική στάση να μην συνυπογράψει την Κοινή Δήλωση 14 χωρών της ΕΕ που καταδικάζει νόμο της Ουγγαρίας με τον οποίο απαγορεύει την απεικόνιση της ομοφυλοφιλίας και τον επαναπροσδιορισμό φύλου σε σχολικό υλικό και τηλεοπτικά προγράμματα, σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ακόμη:

«Η αρχική επιλογή της κυβέρνησης δείχνει την πραγματική της βούληση να συνταχθεί με τον αναχρονισμό και τον σκοταδισμό, παρά τη λεκτικά φιλελεύθερη ιδεολογία της. Η επιλογή της ήταν σαφής. ´Έπρεπε να ακολουθήσει μεγάλη αντίδραση για την επιλογή της αυτή, για να αλλάξει γνώμη -μέσω Twitter- μετά από μία ημέρα.

Η κοινή δήλωση των κρατών μελών, ορθά αναφέρεται σε νόμο που αντιπροσωπεύει μια σκανδαλώδη μορφή διάκρισης με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό και υπενθυμίζει ότι η συμπερίληψη, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η ισότητα, είναι κεντρικές αξίες της ΕΕ. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν άργησε απλώς μια μέρα. Εκθέτει τη χώρα μας, συντασσόμενη με τον σκοταδισμό όσο κι αν προσπαθεί ανεπιτυχώς να το σώσει».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι βουλευτές, οι γκρίζες ζώνες και το νέο πολιτικό καταφύγιο

Υπάρχει μια κατηγορία πολιτικών που αυτή την περίοδο κοιμάται και ξυπνά με

Interview: Στο 31,2% η ΝΔ – Στο 3,3% η Κωνσταντοπούλου – Στο 0,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ελαφρώς διαφοροποιημένη εικόνα σε σχέση με άλλες έρευνες του τελευταίου διαστήματος δίνει

Marc: Στο 30,8% η ΝΔ – 2ος ο Τσίπρας – “Γκρεμίζονται” ΚΚΕ – Πλεύση Ελευθερίας – Ελληνική Λύση

H μεγάλη ανατροπή στον χώρο της αντιπολίτευσης καταγράφει η πρώτη μέτρηση της