Κλυδωνίζεται και σήμερα η αγορά των ομολόγων – πάνω από το 4,2% η απόδοση του 10ετούς

2 λεπτά ανάγνωση
13 Αυγούστου 2018

Η διπλή αναβάθμιση-έκπληξη από την Fitch το βράδυ της Παρασκευής δεν επηρέασε την αγορά των ελληνικών ομολόγων η οποία συνεχίζει και σήμερα να κλυδωνίζεται από τις διεθνείς αναταραχές που έχει προκαλέσει η κρίση στην Τουρκία.

Τα ελληνικά ομόλογα για μία ακόμη φορά παρασύρονται από τις διεθνείς εξελίξεις, αψηφώντας την αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες και στο “ΒΒ” στην οποία προχώρησε ο οίκος Fitch την Παρασκευή. 

Έτσι, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται στο 4,260% με άνοδο 0,80% από την Παρασκευή και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 21 Ιουνίου. Η απόδοση στα 5ετή διαμορφώνεται στο 3,302% με άνοδο 1,51% και στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουνίου επίσης, ενώ η απόδοση στα 7ετή αγγίζει το 3,86% από 3,752%.

Ελευθερία Κούρταλη

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορές σε συναγερμό: Πετρέλαιο στα $110 και φόβοι για νέα παγκόσμια κρίση

Σε ένα εξαιρετικά εύθραυστο περιβάλλον κινούνται πλέον οι διεθνείς αγορές.

Προειδοποίηση Moody’s για Ελλάδα: Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας επιστρέφει

Σήμα κινδύνου για την ελληνική οικονομία εκπέμπει η Moody’s Analytics.

Παγκόσμιος συναγερμός στις αγορές: Πετρέλαιο, πληθωρισμός και ομόλογα πυροδοτούν νέο κύμα πιέσεων

Σε νέα φάση έντονης αναταραχής εισέρχονται οι διεθνείς αγορές.