Κομισιόν: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων

3 λεπτά ανάγνωση
17 Αυγούστου 2015

Οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες διαβεβαίωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπρέιτνχαρντ.

Όπως επανέλαβε η κοινοτική αξιωματούχος, βάσει της απόφασης του Eurogroup, για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προορίζεται ένα ποσό συνολικού ύψους 25 δισ. το οποίο θα καταβληθεί έπειτα από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και τα stress tests στις ελληνικές τράπεζες (σ.σ κατά πάσα πιθανότητα τον Οκτώβριο).

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, η κ. Μπρέιντχαρντ επισήμανε πως η Κομισιόν δε σχολιάζει εσωτερικές εξελίξεις κρατών – μελών.

Σημαντικά βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζει από την πλευρά της, με δήλωσή της στο ΑΜΠΕ, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, την απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους, καθώς και την άμεση αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε