Κομισιόν: Διασφαλισμένες οι καταθέσεις των Ελλήνων

3 λεπτά ανάγνωση
17 Αυγούστου 2015

Οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι διασφαλισμένες διαβεβαίωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπρέιτνχαρντ.

Όπως επανέλαβε η κοινοτική αξιωματούχος, βάσει της απόφασης του Eurogroup, για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών προορίζεται ένα ποσό συνολικού ύψους 25 δισ. το οποίο θα καταβληθεί έπειτα από τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων και τα stress tests στις ελληνικές τράπεζες (σ.σ κατά πάσα πιθανότητα τον Οκτώβριο).

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, η κ. Μπρέιντχαρντ επισήμανε πως η Κομισιόν δε σχολιάζει εσωτερικές εξελίξεις κρατών – μελών.

Σημαντικά βήματα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζει από την πλευρά της, με δήλωσή της στο ΑΜΠΕ, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη, την απόφαση του Eurogroup να μην υπάρξει κανένα κούρεμα καταθέσεων, ανεξαρτήτως ύψους, καθώς και την άμεση αποδέσμευση 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μ. Βουλαρίνος για πόθεν έσχες Ανδρουλάκη: «Όταν γίνει Πρωθυπουργός θα φέρει το εκατομμύριο πίσω στην Ελλάδα»

Ο Μάνος Βουλαρίνος σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τις συζητήσεις γύρω από το
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού

Ν. Ανδρουλάκης για πόθεν έσχες: «Οι καταθέσεις μου στο εξωτερικό δεν συμπεριελήφθησαν λόγω αμέλειας του λογιστή»

Σε διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με τα στοιχεία της περιουσιακής του κατάστασης προχώρησε