Κοντά στην πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ η Ελλάδα

2 λεπτά ανάγνωση
2 Απριλίου 2019

Τα σχέδια της Ελλάδας να αποπληρώσει πρόωρα μέρος των δανείων που έλαβε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μπορεί σύντομα να ευοδωθούν, δίνοντας την ευκαιρία στη δοκιμαζόμενη από το χρέος χώρα να ισχυριστεί ότι έκανε άλλο ένα βήμα προς την οικονομική ομαλότητα, μεταδίδει το Bloomberg.

Η πρόωρη αποπληρωμή των ακριβών δανείων του ΔΝΤ είναι εδώ και καιρό φιλοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης η οποία επιθυμεί να μειώσει το κόστος αναχρηματοδότησης του χρέους της. Οι συζητήσεις φουντώνουν καθώς η χώρα κινείται προς την εκπλήρωση της πρώτης δέσμης των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων που πιθανότατα θα επιτρέψει την εκταμίευση του περίπου 1 δισ. ευρώ στη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν έχει υποβάλει μέχρι στιγμής κάποιο επίσημο αίτημα στο ΔΝΤ για πρόωρη αποπληρωμή, αλλά η κυβέρνηση εξετάζει ένα τέτοιο βήμα, αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο δύο Έλληνες αξιωματούχους.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η ΕΚΤ θα αυξήσει και άλλο τα επιτόκια φέτος

Η αύξηση των επιτοκίων στην οποία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική δεν θα

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους – Έγκριση για πρόωρη αποπληρωμή €6,94 δισ.

Τα διοικητικά συμβούλια των ESM και EFSF ενέκριναν την πρόωρη αποπληρωμή δανείων