Ξεπερνάει τα €3 δισ. η ζήτηση για το 3ετές, στο 3,5% η απόδοση

2 λεπτά ανάγνωση
10 Ιουλίου 2014

Αυξημένη ζήτηση καταγράφεται για το τριετές ομόλογου με τις προσφορές που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής να κυμαίνονται στα επίπεδα των 3 δισ. ευρώ, που είναι και ο στόχος του ελληνικού δημοσίου.

Το βιβλίο προσφορών αναμένεται να κλείσει σήμερα το απόγευμα, ενώ οι τραπεζίτες «βλέπουν» το επιτόκιο να διαμορφώνεται στην περιοχή του 3,5% – 3,625% και ίσως λίγο χαμηλότερα.

Την έκδοση διαχειρίζονται η Bank of America Merrill Lynch, η Citigroup, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs και η JP Morgan.

Από την πλευρά τους οι Financial Times πάντως, χαρακτηρίζουν τη ζήτηση μέχρι στιγμής ως «μη εντυπωσιακή» καθώς, όπως σημειώνουν, θα έπρεπε να είχαν συγκεντρωθεί πολύ μεγαλύτερες προσφορές, δεδομένου του ελκυστικού επιτοκίου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΚΤ ανεβάζει τα επιτόκια στο 2,5% – Τί σημαίνει για αγορές, οικονομίες και δανειολήπτες

Σε νέα αύξηση των επιτοκίων προχώρησε, η ΕΚΤ.

Παγκόσμιο σοκ στα ομόλογα: Το πετρέλαιο εκτοξεύει τις αποδόσεις σε υψηλά δεκαετιών

Νέο κύμα πωλήσεων χτυπά τις διεθνείς αγορές ομολόγων.

ΟΔΔΗΧ: Στο 2,21% η απόδοση στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων – Υπερκάλυψη κατά 2,62 φορές

Στο 2,21% διαμορφώθηκε η απόδοση στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26