Κυβέρνηση μειοψηφίας θα σχηματίσει ο Τριντό

3 λεπτά ανάγνωση
22 Οκτωβρίου 2019

Οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό θα κερδίσουν τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες Δευτέρα στη χώρα και θα σχηματίσουν την επόμενη κυβέρνηση, η οποία όμως θα είναι μειοψηφική, σύμφωνα με προβλέψεις και στατιστικές προβολές καναδικών τηλεοπτικών δικτύων.

Σύμφωνα με τα μεγαλύτερα γαλλόφωνα και αγγλόφωνα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας, οι Φιλελεύθεροι δεν θα διατηρήσουν την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο στην Οτάβα.

Μέχρι στιγμής, οι Φιλελεύθεροι του Τριντό προηγούνται σε 145 από τις 338 εκλογικές περιφέρειες έναντι 106 των Συντηρητικών του Άντριου Σιρ, με το 18% του συνόλου των ψήφων να έχει καταμετρηθεί ως τις 05:35 [ώρα Ελλάδας], κατά τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή.


Το όριο για την εξασφάλιση πλειοψηφίας στη Βουλή των Κοινοτήτων στην Οτάβα είναι οι 170 έδρες.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Μπλοκ Κεμπεκουά των αυτονομιστών με 33 έδρες, ενώ 20 εξασφαλίζει το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα (ΝΔΚ, κεντροαριστερά).

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια πρόσωπα θα πλαισιώσουν τον Αλέξη Τσίπρα

Έντονη πολιτική κινητικότητα προκαλούν οι συζητήσεις γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα και

Προειδοποίηση Moody’s για Ελλάδα: Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας επιστρέφει

Σήμα κινδύνου για την ελληνική οικονομία εκπέμπει η Moody’s Analytics.

Μ. Βορίδης: «Όσες πιθανότητες έχει η ΝΔ να πάρει 80% άλλες τόσες πιθανότητες έχει το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτο κόμμα»

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο Μάκης Βορίδης τα σενάρια πολιτικής ανατροπής και