Λαγκάρντ: Η Eλλάδα χρειάζεται μία σημαντική αναδιάρθρωση στο χρέος της

4 λεπτά ανάγνωση
29 Ιουλίου 2015

Η Eλλάδα χρειάζεται μία σημαντική αναδιάρθρωση στο χρέος της, υποστήριξε μεταξύ άλλων η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ.

Κάνοντας ειδική μνεία στο ζήτημα του χρέους, η κ. Λαγκάρντ επέμεινε ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη μία γενναίας αναδιάρθρωσης του χρέους της»

Παράλληλα, παρουσίασε τους τέσσερις άξονες για την επίλυση της ελληνικής κρίσης. Οι τέσσερις αυτοί άξονες, εξήγησε, συνίστανται στη δημοσιονομική προσαρμογή, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, στην επαρκή χρηματοδότηση και στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
Όπως πρόσθεσε, στην περίπτωση της Ελλάδας, ουσία έχει η δράση και οι πράξεις.
Όσον αφορά την Ευρώπη, διαβεβαίωσε ότι η Ευρωζώνη έχει αρχίσει να «στρίβει» από τη γωνία, προσθέτοντας ότι έχει αρχίσει να ξεπερνάει την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

«Oι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι θετικές» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενη στην παγκόσμια οικονομία, τόνισε ότι η ανάπτυξη είναι «χλιαρή», καθώς «η ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη».
Σχετικά με την Κίνα, εκτίμησε ότι θα επέλθει μία μετριοπαθής επιβράδυνση, η οποία θα τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο.
Όσον αφορά τις ΗΠΑ, κατέστησε σαφές ότι παραμένει ο στυλοβάτης της παγκόσμιας οικονομίας, χαιρετίζοντας παράλληλα την ανεξαρτησία της Federal Reserve.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις, σκοπεύει να αυξήσει τα μηδενικά επιτόκια, ομαλοποιώντας τη νομισματική της πολιτική. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού