Liberation: Πουλάει σήμερα το φύλλο της 25% ακριβότερα στους άνδρες

4 λεπτά ανάγνωση
8 Μαρτίου 2018

Οι ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών καταγγέλλονται στα περίπτερα: η γαλλική εφημερίδα Liberation πωλείται σήμερα, 8 Μαρτίου, διεθνή ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών, 25% ακριβότερα στους άνδρες απ ό,τι στις γυναίκες, σε μια συμβολική αποτύπωση των μισθολογικών αποκλίσεων ανάμεσα στα δύο φύλα.

Η αριστερή εφημερίδα παρουσιάζει έτσι κατ εξαίρεσιν δύο διαφορετικά πρωτοσέλιδα, ανάλογα με το φύλο του αγοραστή: ένα με ένα εικονόγραμμα “άνδρας” και τη φράση “Για τους άνδρες 2,50 ευρώ”, το άλλο με ένα εικονόγραμμα “γυναίκα” και τη φράση “Για τις γυναίκες 2 ευρώ, κανονική τιμή”.

“Παρά τη νομοθεσία, η απόκλιση στους μισθούς ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες εξακολουθεί να είναι 25% στη Γαλλία. Για να καταδείξει αυτή την αδικία, η Liberation αποφάσισε να εφαρμόσει για μια ημέρα την ίδια διαφορά στην τιμή πώλησής της”, γράφει η εφημερίδα στην πρώτη σελίδα της.

“Αρχικά η Libe εξέταζε περισσότερο το ενδεχόμενο να κάνει χάρη στις γυναίκες: μια τιμή χαμηλότερη, 1,50 ευρώ. Όμως αυτό έμοιαζε με ελεημοσύνη”, αναφέρει η εφημερίδα στις εσωτερικές σελίδες της, διευκρινίζοντας ότι εμπνεύσθηκε από το τεύχος Μαρτίου ενός καναδικού μηνιαίου περιοδικού, του Macleans.

“Ενδεχόμενα κέρδη θα διατεθούν στο Εργαστήριο της ισότητας”, διευκρινίζει η εφημερίδα.

Το θέμα της ισότητας ανδρών και γυναικών ή η βία κατά των γυναικών και τα κινήματα #BalanceTonPorc και #MeToo βρίσκονται σήμερα στα πρωτοσέλιδα σχεδόν όλων των γαλλικών εφημερίδων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν οι γυναίκες εγκατέλειψαν τη θηλυκότητα

«Ο άνδρας χωρίς γυναικεία φροντίδα επιστρέφει στην αγριότητά του» παρατηρεί ο Αμερικανός

Η ρητορική Καρυστιανού ανοίγει επικίνδυνες ρωγμές στα δικαιώματα των γυναικών

Η πρόσφατη τοποθέτηση της Μαρίας Καρυστιανού — «Και το έμβρυο έχει δικαιώματα,

Η σιωπή πονά περισσότερο – Η ενδοοικογενειακή βία και η ανάγκη οι γυναίκες να μιλούν

Η εικόνα μιας γυναίκας με πρησμένο πρόσωπο και μάτια γεμάτα φόβο δεν