M. Stanley: Αναβάθμισε τη σύσταση για το ελληνικό χρηματιστήριο

4 λεπτά ανάγνωση
16 Απριλίου 2014

Σε αναβάθμιση της σύστασής της για χρηματιστήρια Ελλάδας και Μεξικού σε equalweight, προέβη την Τρίτη η Morgan Stanley.

Παράλληλα, αναβάθμισε τις μετοχικές αγορές Τσεχίας και Περού σε overweight, ενώ υποβάθμισε σε Underweight Τουρκία και Αίγυπτο.

Σε έκθεσή του που υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι αναλυτές Yang Bai και Jonathan Garner ο οίκος εκτιμά πως δεν υπάρχουν καταλύτες για να στηρίξουν τη συνέχιση του ράλι των αναδυόμενων μετοχών.

Σημειώνεται ότι ο MSCI των αναδυόμενων αγορών έχει κερδίσει 9% από τις 4 Φεβρουαρίου έναντι ανόδου 4,9% που έχει καταγράψει κατά την ίδια περίοδο ο αντίστοιχος παγκόσμιος MSCI.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, πρόκειται για το τέταρτο χρηματιστηριακό ράλι των αναδυόμενων αγορών έναντι των ανεπτυγμένων από τα τέλη του 2010, ενώ συγκριτικά με τις προηγούμενες, η τρέχουσα κίνηση δείχνει «μεγαλύτερη σε μέγεθος και διάρκεια».

Ανάμεσα στους καταλύτες της υπεραπόδοσης των αναδυόμενων χρηματιστηρίων ήταν κυρίως ο τερματισμός της άνευ προηγουμένου περιόδου εκροών κεφαλαίων και όχι τόσο μια σημαντική βελτίωση στα θεμελιώδη, υποστηρίζει ο οίκος.

Στην ίδια έκθεση, η Morgan Stanley θεωρεί ως καθοριστικό παράγοντα για την χάραξη τάσης στις αναδυόμενες το επερχόμενο κύμα ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων εκτιμώντας πως θα απογοητεύσουν για 9η φορά σε 11 τρίμηνα τους επενδυτές.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής με χαμηλό τζίρο – Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Σε υποτονικό κλίμα κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να

JP Morgan: «1 $δισ. λόγοι» για Ελλάδα – STOXX boost στις τράπεζες, αλλά “αγκάθι” ο MSCI

Ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά δίνει η JP Morgan.

Axia-Alpha Finance: Αναβάθμιση της Ελλάδας σε ανεπτυγμένη αγορά – Τι αλλάζει για τις μετοχές

Η αναβάθμιση της Ελλάδας από τη STOXX επιβεβαιώνει την πρόοδο της οικονομίας.