Μεγάλα κέρδη καταγράφουν τα ελληνικά ομόλογα

3 λεπτά ανάγνωση
7 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλα κέρδη καταγράφουν σήμερα Δευτέρα τα ελληνικά ομόλογα, καθώς οι αγορές φαίνεται να αντιδρούν θετικά στον ανασχηματισμό της προηγούμενης εβδομάδας.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται λίγο μετά τις 14.30 το μεσημέρι κάτω από το 7,3%, έχοντας βελτιωθεί κατά περισσότερες από 30 μονάδες βάσης μέσα σε λίγες ώρες. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις ημέρες μετά την επικράτηση του Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα του Ιουνίου.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η εικόνα του διετούς ομολόγου, η απόδοση του οποίου έχει βελτιωθεί κατά σχεδόν μισή ποσοστιαία μονάδα, πέφτοντας στη ζώνη του 4,9%.

Ο ανασχηματισμός διατήρησε στη θέση του τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, έφερε στο χαρτοφυλάκιο Οικονομίας τον ελληνοαμερικανό ακαδημαϊκό Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο οποίος στις πρώτες δηλώσεις του υποστήριξε το άνοιγμα της οικονομίας σε επενδύσεις.

Ταυτόχρονα απομακρύνθηκαν ορισμένοι υπουργοί που αντιστέκονταν στις ιδιωτικοποιήσεις από κρίσιμες θέσεις – όπως τον Πάνο Σκουρλέτη από το υπουργείο Ενέργειας.

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγορές σε συναγερμό: Πετρέλαιο στα $110 και φόβοι για νέα παγκόσμια κρίση

Σε ένα εξαιρετικά εύθραυστο περιβάλλον κινούνται πλέον οι διεθνείς αγορές.

Προειδοποίηση Moody’s για Ελλάδα: Ο κίνδυνος πολιτικής αστάθειας επιστρέφει

Σήμα κινδύνου για την ελληνική οικονομία εκπέμπει η Moody’s Analytics.

Παγκόσμιος συναγερμός στις αγορές: Πετρέλαιο, πληθωρισμός και ομόλογα πυροδοτούν νέο κύμα πιέσεων

Σε νέα φάση έντονης αναταραχής εισέρχονται οι διεθνείς αγορές.