Μείωση 0,9% στο δείκτη τιµών καταναλωτή τον Οκτώβριο

4 λεπτά ανάγνωση
10 Νοεμβρίου 2015

Μείωση 0,9% προκύπτει από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιµών Καταναλωτή (ΓΔΤΚ) του µηνός Οκτωβρίου 2015, προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2014, έναντι µείωσης 1,7%, που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο Γενικός Δείκτης κατά το µήνα Οκτώβριο 2015 σε σύγκριση µε το Σεπτέµβριο 2015, παρουσίασε µείωση 0,1%, έναντι µείωσης 0,9%, που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούµενου έτους.

Παράλληλα, ο µέσος Δείκτης του δωδεκαµήνου Νοεµβρίου 2014 – Οκτωβρίου 2015 σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαµήνου Νοεµβρίου 2013 – Οκτωβρίου 2014 παρουσίασε µείωση 2%, έναντι µείωσης 1,4%, που σηµειώθηκε κατά το αντίστοιχο προηγούµενο δωδεκάµηνο.

Επίσης, ο εναρµονισµένoς Δείκτης Τιµών Καταναλωτή (ΕνΔΤΚ) του µηνός Οκτωβρίου 2015 σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2014 παρουσίασε µείωση 0,1%, έναντι µείωσης 1,8% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2014 προς το 2013.

Ο ΕνΔΤΚ κατά τον µήνα Οκτώβριο 2015 σε σύγκριση µε τον Σεπτέµβριο 2015 παρουσίασε µείωση 0,2%, έναντι µείωσης 0,9% που σηµειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούµενου έτους.

Ο µέσος ΕνΔΤΚ του δωδεκαµήνου Νοεµβρίου 2014 – Οκτωβρίου 2015 σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαµήνου Νοεµβρίου 2013 – Οκτωβρίου 2014 παρουσίασε µείωση 1,4%, έναντι µείωσης 1,5%, που σηµειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούµενων δωδεκαµήνων.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις