Μεντβέντεφ: Νέες κυρώσεις ισοδυναμούν με κήρυξη «οικονομικού πολέμου» από τη Δύση

4 λεπτά ανάγνωση
10 Αυγούστου 2018

Η κλιμάκωση των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας θα θεωρηθεί κήρυξη οικονομικού πολέμου, στον οποία η Μόσχα θα αντιδράσει χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά οικονομικά, πολιτικά και άλλα μέσα, διεμήνυσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χερσόνησο Καμτσάτκα.

Ο Μεντβέντεφ έκανε τη δήλωση αυτή ερωτηθείς για το ποιες κυρώσεις ενδέχεται να επιβληθούν στη Ρωσία στο μέλλον και πώς θα επηρεάσουν την οικονομία της Ρωσίας.

«Δεν ήθελα να σχολιάσω όσα λέγονται για μελλοντικές κυρώσεις, αλλά μπορώ να πω ένα πράγμα: εάν επιβληθούν μέτρα όπως περιορισμοί στις τραπεζικές δραστηριότητες, ή στη χρήση του ενός ή του άλλου νομίσματος, αυτό θα μπορεί ξεκάθαρα να περιγραφεί ως κήρυξη οικονομικού πολέμου. Και σε αυτόν τον πόλεμο θα πρέπει να δοθεί απάντηση με οικονομικά, πολιτικά και, αν χρειαστεί, άλλα μέσα. Οι Αμερικανοί εταίροι μας οφείλουν να το συνειδητοποιούν αυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αναφερόμενος εξάλλου στις ισχύουσες κυρώσεις και όσες ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ο Μεντβέντεφ εκτίμησε πως παρά τους επίσημα διακηρυγμένους λόγους επιβολής τους, τα μέτρα αυτά έχουν κατά κύριο λόγο στόχο «να περιορίσουν την οικονομική μας δύναμη».

«Τα τελευταία εκατό χρόνια η χώρα μας βρίσκεται μόνιμα υπό την πίεση κυρώσεων. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να εξαλειφθεί η Ρωσία από τον κατάλογο των ισχυρών παικτών στη διεθνή αρένα», έκρινε ο Μεντβέντεφ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα άνοδος στο πετρέλαιο μετά τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν

Ανοδικά κινούνται εκ νέου οι τιμές του πετρελαίου.

Συγκρατημένη αισιοδοξία ΗΠΑ για την επίτευξη προόδου στις διπλωματικές διεργασίες με το Ιράν

Η Ουάσιγκτον εξέφρασε χθες Πέμπτη τη συγκρατημένη αισιοδοξία της, την προσδοκία της

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.