Μέρκελ: Να μην χαλαρώσουν οι προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις

5 λεπτά ανάγνωση
15 Οκτωβρίου 2015

 «Δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε στις προσπάθειές μας στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, στη βάση εθνικής ίδιας ευθύνης και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στις χώρες που πλήττονται από την κρίση», δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ πριν από λίγο, μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Έχουν περάσει μόλις λίγες εβδομάδες που η κατάσταση στην Ελλάδα μας κρατούσε όλους υπ ατμόν και χαρακτήριζε καθημερινά τους τίτλους (ενν.στα ΜΜΕ). Εν τω μεταξύ, αυτό φαίνεται να έχει περάσει, εδώ και ‘αιωνιότητες. Παραταύτα δεν επιτρέπεται να χαλαρώσουμε στις προσπάθειές μας στην συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην Ευρώπη, στη βάση εθνικής ίδιας ευθύνης και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση», δήλωσε η κυρία Μέρκελ και αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα δομικά προβλήματα, ιδιαίτερα ενόψει των προκλήσεων στους τομείς της εξωτερικής πολιτικής και της ασφάλειας.

«Δεν επιτρέπεται επίσης να χαλαρώσουμε – δεν έχουμε επ ουδενί φθάσει στο τέλος – στην αποκατάσταση των δομικών σφαλμάτων της οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την βελτίωση και την εντατικοποίηση του οικονομικού συντονισμού. Διότι το κοινό νόμισμα είναι, όσο καμμία άλλη απόφαση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης, αντιπροσωπευτικό του πώς και πόσο δυνατά μπορούμε να επιβάλουμε παγκοσμίως τις αξίες και τα συμφέροντά μας. Και αυτό κυρίως σε μια εποχή σοβαρών, σοβαρότατων προκλήσεων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας», δήλωσε η καγκελάριος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και