Μέσω τραπεζών όλες οι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ

3 λεπτά ανάγνωση
2 Οκτωβρίου 2014

Διευκρινίσεις για την υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζικού συστήματος όλων των συναλλαγών το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 500 ευρώ, δίνει με εγκύκλιο η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η υποχρεωτική πληρωμή μέσω τραπεζικού συστήματος των συναλλαγών άνω των 500 ευρώ ισχύει από 01/01/2014, ενώ η εγκύκλιος που υπεγράφη πριν από λίγο ξεκαθαρίζει τα εξής:

 

 

α) Γίνεται δεκτός ο λογιστικός συμψηφισμός αμοιβαίων απαιτήσεων άνω των 500 ευρώ ως τρόπος εξόφλησης, χωρίς να απαιτείται η χρήση τραπεζικού μέσου πληρωμής για την έκπτωσης δαπάνης.

β) Η εκκαθάριση στην περίπτωση πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών για λογαριασμό τρίτου, εξοφλείται με τραπεζικό μέσο πληρωμής, εφόσον το προς απόδοση ποσό μετά την αφαίρεση της προμήθειας του εντολοδόχου ξεπερνά τα 500 ευρώ.

γ) Αντιμετωπίζεται το πρόβλημα των πληρωμών σε ημέρες και ώρες πέραν του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών σε ειδικές περιπτώσεις (π.χ. απομακρυσμένες περιοχές, πρόσωπα που δε διαθέτουν τα μέσα για την ηλεκτρονική εκτέλεση τραπεζικών συναλλαγών κλπ), όπου γίνεται δεκτό ότι αρκεί ο προμηθευτής να καταθέσει τις εισπράξεις σε μετρητά εντός δύο εργάσιμων ημερών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Στάση αναμονής στις 2.374 μονάδες – Ξεχώρισαν ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ

Με περιορισμένες μεταβολές και διάθεση κατοχύρωσης κερδών κινήθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΔΕΗ και τράπεζες εκτόξευσαν το Χρηματιστήριο κόντρα στην Ευρώπη

Με νέα ισχυρή άνοδο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Χρηματιστήριο: Εκρηκτική επιστροφή πάνω από τις 2.300 μονάδες με οδηγό τράπεζες και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Με ισχυρή ανοδική κίνηση και σαφή επιστροφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος ολοκλήρωσε τη