Μητσοτάκης και Σημίτης υπέρ της εθνικής συνεννόησης

4 λεπτά ανάγνωση
11 Δεκεμβρίου 2014

Με συνεντεύξεις τους στο κανάλι της Βουλής, οι οποίες θα προβληθούν σήμερα και αύριο, δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Σημίτης, αναφέρονται στην ανάγκη συνεννόησης των κομμάτων εξουσίας.

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», οι δύο πρωθυπουργοί, απαντώντας σε παρόμοιες ερωτήσεις, κρατούν σαφείς αποστάσεις από την τακτική των πολιτικών αρχηγών, να μην έχουν μεταξύ τους οποιαδήποτε σχέση τονίζοντας ότι αυτό συντείνει στην πόλωση που επικρατεί στη χώρα, ενώ συμφωνούν ότι οι εκλογές θα έπρεπε σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία να αποφευχθούν.

Για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του ο κ. Μητσοτάκης θυμίζει τις σχέσεις που πάντα διατηρούσε ακόμη και με τους σφοδρότερους πολιτικούς αντιπάλους του, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Χαρίλαος Φλωράκης, ενώ ως μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του Συντάγματος αναδεικνύει τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, θυμίζοντας ότι δική του πάγια πρόταση ήταν ο ΠτΔ να εκλέγεται από τον λαό «έτσι ώστε η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση με ευρωπαϊκή προοπτική, να συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της».

Από την πλευρά του ο Κ. Σημίτης σημειώνει ότι «Με μία πολιτική μη συνεννόησης, μία πολιτική υπερβολών και εντοπισμού εχθρών, δεν μπορεί να προκόψει ο τόπος» και χαρακτηρίζει επικίνδυνο για τη χώρα το πολωτικό κλίμα μέσα στην κρίση.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Τί αλλάζει για την Ελλάδα μετά τις κάλπες – Άμυνα, Τουρκία και ενέργεια

Οι αμερικανικές κάλπες αλλάζουν τις ισορροπίες στην Ουάσινγκτον και ανοίγουν νέο πεδίο

Α. Δρυμιώτης: «Είχα πει ότι και πριν και μετά την ΔΕΘ ο Μητσοτάκης θα είναι αυτοδύναμος»

Ο Ανδρέας Δρυμιώτης βλέπει νέα αυτοδυναμία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ίδιος

Οι βουλευτές, οι γκρίζες ζώνες και το νέο πολιτικό καταφύγιο

Υπάρχει μια κατηγορία πολιτικών που αυτή την περίοδο κοιμάται και ξυπνά με