Μικτές τάσεις στην αγορά ομολόγων

1 λεπτό ανάγνωση
17 Αυγούστου 2016

Οριακή άνοδο παρουσίασαν σήμερα οι τιμές του ετήσιου και τριετούς κρατικού ομολόγου. Αντίθετα η τιμή του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε. Ωστόσο οι συναλλαγές παρέμειναν σε υποτονικό κλίμα.

Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό) υποχώρησε σήμερα στις 808 μονάδες βάσης από 812 μονάδες βάσης που είχε διαμορφωθεί στη συνεδρίαση της Τρίτης.

Το 10ετές κρατικό ομόλογο κατέγραψε τιμή στα 71,40 λεπτά του ευρώ και η απόδοση ανήλθε στο 8,05%. Το 3ετές κρατικό ομόλογο είχε τιμή στα 91,10 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 8,60% ενώ το ετήσιο κρατικό ομόλογο σημείωσε τιμή στα 97,30 λεπτά και απόδοση στο επίπεδο του 6,45%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

FED: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι τα επιτόκια – Τί περιμένουν οι αγορές

Σε κρίσιμο σημείο βρίσκονται τα επιτόκια της Federal Reserve.

ΟΔΔΗΧ: Στα €507 εκατ. οι προσφορές για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου – Υπερκάλυψη κατά 2,03 φορές

Με υπερκάλυψη και αύξηση της απόδοσης ολοκληρώθηκε η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην