Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

2 λεπτά ανάγνωση
1 Μαρτίου 2018

Mικτή είναι σήμερα η εικόνα στις ασιατικές αγορές. Οι ιαπωνικές μετοχές ακολούθησαν τα βήματα της Wall Street  με απώλειες άνω του 1,5%, ενώ οι κινεζικές αντστάθηκαν και παρέμειναν σε θετικό έδαφος, έστω και με περιορισμένα κέρδη.

Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο το μεγαλύτερο «βαρίδι» για τους δείκτες αποδεικνύεται το γιεν. Το ιαπωνικό νόμισμα συνιστά παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, με αποτέλεσμα πολλά funds να έχουν στραφεί σε αυτό για να προστατευτούν από την έντονη μεταβλητότητα.

Ειδικότερα, ο ο δείκτης Nikkei έκλεισε με πτώση 343,77 μονάδων (-1,56%), στις 21.724,47 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης Topix τερμάτισε με πτώση 28,04 μονάδων (-1,59%), στις 1.740,20 μονάδες. Ήταν η δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών άνω του 1% για τις ιαπωνικές μετοχές.

Στον αντίποδα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε 0,24% και ο Σύνθετος Δείκτης στη Σανγκάη είχε κέρδη σχεδόν 0,5%. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασιατικές αγορές: Ο Nikkei πάνω από τις 65.000 μονάδες μετά την αύξηση επιτοκίων στην Ιαπωνία

Σε ανοδική τροχιά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, μετά την απόφαση

Ασία: Ισχυρή άνοδος στις αγορές – Ράλι 2,4% για τον Kospi

Θετικό κλίμα επικρατεί την Παρασκευή στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές ακολουθούν

Ασία: Το ακριβό πετρέλαιο πιέζει τις αγορές – Απώλειες για τον Nikkei

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, καθώς η ένταση στη