Μοσκοβισί για Ελλάδα: «Συνεχίζουμε, επιταχύνουμε, πετυχαίνουμε αυτήν την έξοδο»

4 λεπτά ανάγνωση
12 Μαρτίου 2018

Στην τελική ευθεία για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Αυτό ήταν το μήνυμα, που θέλησε να στείλει προς όλες τις πλευρές ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, είπε: «Βρισκόμαστε εκατό ημέρες πριν από το Eurogroup της 21 Ιουνίου, oπότε θα πρέπει να αποφασίσουμε για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Και γι αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας». Σημείωσε δε ότι από την αποστολή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα το μήνυμα, που δόθηκε ήταν πως «συνεχίζουμε, επιταχύνουμε, πετυχαίνουμε αυτήν την έξοδο». .

Εκκρεμότητες

Ο Γάλλος Επίτροπος αναφέρθηκε και στις εκκρεμότητες που μένουν, δηλαδή στα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, αλλά και στη στρατηγική ανάπτυξης, που καλείται να παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση έως το Πάσχα. Θα είναι μία στρατηγική «φτιαγμένη από την Ελλάδα για την Ελλάδα» τόνισε, επικυρωμένη από κοινού με τους εταίρους της.

Εποπτεία

Όσον αφορά στο θέμα της μετά μνημονίου εποπτείας, ξεκαθάρισε: «Αυτό δε θα έχει καμία σχέση με ένα τέταρτο πρόγραμμα». Όπως είπε «τα προγράμματα πρέπει να τελειώσουν για την Ελλάδα, ώστε να επιστρέψει στην ομαλότητα στην καρδιά της Ευρωζώνης».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και