Μοσκοβισί: Περιορισμένoς χρόνος για συμφωνία, αλλά συγκλίσεις σε κάποια μέτωπα

2 λεπτά ανάγνωση
18 Μαΐου 2015

Ο χρόνος που απομένει για την επίτευξη συμφωνίας είναι περιορισμένος, προειδοποίησε από τις Βρυξέλλες ο Πιέρ Μοσκοβισί, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση και πρέπει να επιταχυνθούν.

Όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων σημείωσε ότι υπάρχει πρόοδος στις διαβουλεύσεις, όμως διευκρίνισε πως «δεν είμαστε ακόμα εκεί» για να υπάρξει μια συμφωνία.

Στάθηκε στην ύπαρξη προόδου σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στον ΦΠΑ και το πλαίσιο για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Είπε επίσης ότι υπάρχουν ενδείξεις για πρόοδο στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων.

Ωστόσο, επισήμανε πως ακόμα υπάρχουν αποκλίσεις σχετικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα και το εργασιακό.

Τέλος, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων υπογράμμισε πως η Κομισιόν σε κάθε περίπτωση εργάζεται μόνο πάνω στο σενάριο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και