Μουρμούρας: Η ανακεφαλαιοποίηση δεν αρκεί για άρση των capital controls

3 λεπτά ανάγνωση
8 Οκτωβρίου 2015

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν αρκεί για την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, δήλωσε ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Ιωάννης Μουρμούρας, στη συνοδό του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα Περού.

Τόνισε πως πρέπει να εκπληρωθούν κι άλλες προϋποθέσεις, όπως η ρύθμιση του δημόσιου χρέους, η ομαλοποίηση της χρηματοδότησης των τραπεζών από την ΕΚΤ, η συμμετοχή της Ελλάδας στην ποσοτική χαλάρωση και ένα θετικό επενδυτικό σοκ.

Συναντήσεις με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κρίσιν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος Πόουλ Τόμσεν και τους υπόλοιπους επιτελείς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αναμένεται να έχει μέχρι το Σάββατο στη Λίμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον απόηχο των εκτιμήσεων του Ταμείου για ύφεση 5,4% στην Ελλάδα στο τέταρτο τρίμηνο του 2015, αλλά και των πολύ δυσμενών προβλέψεων του ΔΝΤ για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2015 και του 2016.

Ν. Φιλιππίδης

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική