Μάρδας: Η στρατηγική του Γ. Βαρουφάκη απέτυχε

4 λεπτά ανάγνωση
30 Ιουλίου 2015

Η στρατηγική του Γιάνη Βαρουφάκη απέτυχε, καθώς δεν απέδωσε καρπούς, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Ωστόσο, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών δεν είχε ως σκοπό την έξοδο από το ευρώ.Το ευρώ είναι η κυρίαρχη άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε εν συνεχεία, προσθέτοντας ότι έχουμε αποφασίσει ότι η πορεία της Ελλάδας είναι εντός του ευρώ.

Βέβαια, συμπλήρωσε ο κ. Μάρδας, υπάρχουν και αντίθετες απόψεις που προτείνουν τη δραχμή, επαναλαμβάνοντας ωστόσο, ότι η κυρίαρχη άποψη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που υποστηρίζει το ευρώ.
Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να υιοθετήσει τις θέσεις της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι σε όλα τα κόμματα υπάρχουν διαφωνίες, ενώ πρόσθεσε ότι «το ζητούμενο είναι να βγει μία σύνθεση και να έχουμε ένα αποτέλεσμα, δηλαδή να έχουμε έναν συμβιβασμό».
«Κάνω καμπάνια υπέρ του ευρώ, γιατί κάποιοι κάνουν καμπάνια υπέρ της δραχμής» συνέχισε ο κ. Μάρδας, τονίζοντας ότι πρέπει να ακουστούν και τα επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη.
Όσοι θέλουν την επιστροφή στη δραχμή, ανέφερε, πρέπει να ξέρουν τα πάντα για τις επιπτώσεις αυτής της επιλογής.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις