Νέα δημοπρασία εξάμηνων εντόκων γραμματίων €1,25 δισ.

3 λεπτά ανάγνωση
4 Ιουλίου 2014

Σε νέα δημοπρασία εντόκων γραμματίων, εξάμηνης διάρκειας και αξίας 1,25 δισ. ευρώ προχωρά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους την Τρίτη, 8 Ιουλίου, στη σκιά της έντονης φημολογίας περί πιθανής έκδοσης νέου ομολόγου, πιθανόν τριετούς διάρκειας, την ερχόμενη εβδομάδα.

Το ενδιαφέρον της αγοράς, όσον αφορά στη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων στρέφεται στην πορεία των επιτοκίων. Στην προηγούμενη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας στις αρχές Ιουνίου η απόδοση υποχώρησε στο 2,15%, παρουσιάζοντας νέα πτώση και το στοίχημα είναι πλέον εάν στην έκδοση της Τρίτης θα καταφέρει να σπάσει το φράγμα του 2%.

Πρέπει να σημειωθεί πως από τον Απρίλιο που το δημόσιο επέστρεψε στις διεθνείς αγορές εκδίδοντας πενταετές ομόλογο το οποίο έγινε αποδεκτό με μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, τα επιτόκια στα έντοκα γραμμάτια βρίσκονται σε τροχιά μεγάλης αποκλιμάκωσης, με σημαντικό όφελος για τον ελληνικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις το όφελος εκτιμάται περίπου σε 200 εκατ. ευρώ, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί εφόσον συνεχιστεί η πορεία πτώσης των επιτοκίων στις επόμενες δημοπρασίες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πωλείται σε δημοπρασία για πρώτη φορά μετά από 97 χρόνια πίνακας του Renoir

Για πρώτη φορά μετά από 97 χρόνια, το έργο του Pierre-Auguste Renoir

ΟΔΔΗΧ: Στα €507 εκατ. οι προσφορές για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου – Υπερκάλυψη κατά 2,03 φορές

Με υπερκάλυψη και αύξηση της απόδοσης ολοκληρώθηκε η επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

Ενεργειακό σοκ και ομόλογα: Ο πόλεμος ανεβάζει επιτόκια και πιέζει την οικονομία

Η κλιμάκωση του πολέμου στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη ισχυρές αναταράξεις στην