Νέα έξοδο στις αγορές και αποπληρωμή του ΔΝΤ σχεδιάζει η Ελλάδα

3 λεπτά ανάγνωση
3 Απριλίου 2019

Με σημείο αναφοράς τη σημαντική αποκλιμάκωση των αποδόσεων, η Ελλάδα σχεδιάζει τους επόμενους μήνες μια νέα έξοδο στις αγορές ομολόγων και παράλληλα να αποπληρώσει έως και τέσσερα δισ. ευρώ από τα υψηλότοκα δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπως δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Το νέο ομόλογο, που φαίνεται ότι προγραμματίζεται για πριν από τα τέλη Ιουνίου, θα αποτελέσει την τρίτη έκδοση της Ελλάδας από τότε που η Αθήνα εξήλθε του τρίτου μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018. «Θα μπορούσε να είναι μια νέα έκδοση ή εκ νέου άνοιγμα υφιστάμενου ομολόγου, αναλόγως των συνθηκών που θα επικρατούν στις αγορές», δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί τελική απόφαση για το χρονοδιάγραμμα της έκδοσης.

Δεύτερη κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε το σχέδιο, διευκρινίζοντας ότι θα μπορούσε να προγραμματισθεί προς τα τέλη του δευτέρου τριμήνου. Το μέγεθος της έκδοσης θα μπορούσε να είναι περίπου δύο δισ. ευρώ, ανέφερε ο δεύτερος αξιωματούχος, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Αθήνα σχεδιάζει να αγοράζει πρόωρα «ακριβά» δάνεια του ΔΝΤ περί τα 4 δισ. ευρώ, αν λάβει την έγκριση των δανειστών.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η

Ευρώπη: Σκιά επιβράδυνσης στην ανάπτυξη – Πιέσεις από ενέργεια και επιτόκια

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλούν οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει