Nέα σημάδια επιβράδυνσης στην Κίνα – Συνεχίζει προς τα 1,4000 το EUR/USD

5 λεπτά ανάγνωση
13 Μαρτίου 2014

Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις που υπήρχαν όλα αυτό το χρονικό διάστημα και έκαναν λόγο για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 8,6% το Φεβρουάριο σε ετήσια βάση έναντι εκτιμήσεων για 9,5%.

  • Τα άσχημα κινεζικά macro αντιμετωπίστηκαν ψύχραιμα από τους επενδυτές με τις ασιατικές αγορές να κλείνουν με μικτά πρόσημα και με μικρές διακυμάνσεις.
  • Στην Αυστραλία, τα αρνητικά κινεζικά macro αντισταθμίστηκαν από τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση με αποτέλεσμα το AUD/USD να πραγματοποιήσει σημαντική άνοδο και να περάσει πάνω από τα 0,9050 κερδίζοντας πάνω από 130 pips από τα χαμηλά της.
  • Άνοδο κατέγραψε και το EUR/USD που δοκιμάζει την αντίσταση στα 1,3940 με το στόχο να είναι η προσέγγιση του 1,4000. Η ισοτιμία είναι «ακριβή» όπως και αν αποτιμηθεί.
  • Ο χρυσός εξακολουθεί να δέχεται σημαντική στήριξη με αποτέλεσμα να έχει διασπάσει σημαντικές αντιστάσεις και να αναμένεται να κινηθεί προς τα $1.400.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,3857 Υψηλό: 1,3913 Χαμηλό: 1,3842 Κλείσιμο: 1,3902
Η ισοτιμία κατάφερε να βρει σημαντικούς αγοραστές στην πρόσφατη διορθωτική κίνηση στα 1,3640 και πλέον δοκιμάζει την κρίσιμη αντίσταση στα 1,3940 που αποτελεί και το τελευταίο εμπόδιο πριν από την προσέγγιση του 1,4000. Σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχουμε η ισοτιμία θα μπορούσε να φθάσει μέχρι και το 1,4160 πριν υπάρξουν οι πρώτοι σοβαροί πωλητές, ενώ στο μηνιαίο γράφημα τα πράγματα μπορούν να γίνουν υπερβολικά αισιόδοξα. Απορία προκαλεί και το γεγονός ότι στα τρέχοντα επίπεδα δεν έχει ακουστεί κανένα παράπονο από Ευρωπαίους αξιωματούχους σχετικά με τις συνέπειες του ακριβού ευρώ στην ανταγωνιστικότητα της Ευρωζώνης και κυρίως του Νότου. Όσο η ισοτιμία παραμένει πάνω από τα 1,3832 η τάση θα παραμένει ανοδική.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,3902                  1,3940
1,3845                  1,3975
1,3832                  1,4000
1,3800                  1,4025

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε