Νέο κοίτασμα αερίου βρέθηκε στην Κύπρο -τι θα ανακοινώσει η ExxonMobil – οι αντιδράσεις της Τουρκίας

3 λεπτά ανάγνωση
14 Φεβρουαρίου 2019

Τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου φαίνεται πως ανακαλύφθηκε από την ExxonMobil, κάτι που πρόκειται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αυτό έκανε γνωστό υψηλόβαθμη πηγή της Κύπρου, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο “Agenzia Nova”, στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS 2019, που διεξάγεται στο Κάιρο. Ο ίδιος αξιωματούχος συνέκρινε την ανακάλυψη της ExxonMobil με το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί ως τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, το αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ.

Την ίδια ώρα η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στην ιστορία της. Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» πραγματοποιείται τη στιγμή που κορυφώνεται το ενδιαφέρον για τις έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι ζητούν με επιτακτικό τρόπο μερίδιο από αυτά τόσο για την ίδια την Τουρκία όσο και για το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος.

πηγή:iefimerida.gr

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασωπός: Το κοίτασμα-μαμούθ της Energean δυτικά της Κέρκυρας και τα €10 δισ. για την Ελλάδα

Ένα νέο ενεργειακό κεφάλαιο ανοίγει για την Ελλάδα.

Τουρκία: Εννέα νεκροί, ανάμεσά τους τρεις μαθητές, και 20 τραυματίες από πυρά σε δημοτικό σχολείο

Εννέα άνθρωποι, ένας εκπαιδευτικός και τρεις μαθητές, σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από

Τουρκία: Ταυτοποιήθηκαν οι τρεις δράστες – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε, σήμερα, έξω από το ισραηλινό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.