Neue Presse: Το ΔΝΤ ζητά περικοπές των συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ

3 λεπτά ανάγνωση
6 Απριλίου 2015

Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, προς την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ για πληρωμή των δανείων και στήριξη του έργου των τεχνικών κλιμακίων, απασχολούν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Η Neue Presse, χαρακτηρίζει το ΔΝΤ ιδιαίτερα σκληρό διαπραγματευτή και αποκαλύπτει ότι ζητά από την Αθήνα περικοπές σε συντάξεις καθώς και αύξηση του ΦΠΑ.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως η Αθήνα προσπαθεί να πείσει το ΔΝΤ να μην επιμείνει σε μια σειρά από περικοπές ως προϋπόθεση για την εκταμίευση των πολυπόθητη βοήθεια προς την Ελλάδα, όπως σημειώνεται.

Το ΔΝΤ ζητά περικοπές των συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά η Neue Presse.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας εμφανίζουν μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις τους.

Όπως καταλήγει, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές θα ενταθούν αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες και την Αθήνα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Παράδειγμα για άλλες χώρες η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα

Έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης ως βασικό παράγοντα
Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η