Ντάισελμπλουμ: Μήνες παρά εβδομάδες θα κρατήσει η πρώτη αξιολόγηση

4 λεπτά ανάγνωση
7 Ιανουαρίου 2016

Μήνες, παρά εβδομάδες, αναμένεται διαρκέσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνική προγράμματος, δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» στις Βρυξέλλες, Ελένη Βαρβιτσιώτη.

Η αξιολόγηση θα περιλαμβάνει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και την πώληση στεγαστικών και καταναλωτικών «κόκκινων» δανείων σε ειδικά funds, αλλά και αναμένεται να είναι το πρώτο σημείο όπου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα εκτιμήσει αν θα συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο τρίτο Μνημόνιο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο k. Ντάισελμπλουμ τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ, τη στιγμή πάντως που ευρωπαίοι αξιωματούχοι όπως ο Κλάους Ρέγκλινγκ έχουν διαμηνύσει ότι αυτό που προέχει είναι ο συμβουλευτικός ρόλος του Ταμείου, παρά ο χρηματοδοτικός – ο οποίος προϋποθέτει και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί έξοδο του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, λόγω των υψηλότερων επιτοκίων που συνοδεύουν τα δάνειά του αλλά και λόγω της σκληρής στάσης που τηρεί σε διάφορα μέτωπα της διαπραγμάτευσης.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έστειλε στους θεσμούς η Αθήνα τη Δευτέρα, ο επικεφαλής της ευρω-ομάδας είπε ότι δεν το έχει ακόμα διαβάσει και γνωρίζει μόνο τα όσα μεταδίδουν οι εφημερίδες.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τασεις επενδυσεων στην Ελλαδα

Ο δρόμος προς την απόλυτη κανονικότητα και την υποχώρηση του ελληνικού χρέους στο 100% του ΑΕΠ

O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης εξήρε την ομάδα του Οργανισμού
Ειδησεις ελληνικου χρηματιστηριου

ΤτΕ: Αμετάβλητοι οι συστημικοί κίνδυνοι στο β΄τρίμηνο 2026

Aμετάβλητοι παρέμειναν οι συστημικοί κίνδυνοι στο δεύτερο τρίμηνο του 2026, σύμφωνα με

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική