Ντάισελμπλουμ: Πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά

2 λεπτά ανάγνωση
21 Φεβρουαρίου 2017

Τις επόμενες μέρες θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Ελλάδα, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin.

Όπως ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, χρειάζεται πολλή δουλειά σε φορολογικό, ασφαλιστικό και εργασιακά. «Είναι μεγάλες μεταρρυθμίσεις και θα χρειαστεί πολλή τεχνική δουλειά στην Αθήνα».

Σημείωσε ότι δεν υπάρχει βιασύνη, καθώς δεν υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας για την ελληνική κυβέρνηση. Το σημαντικό, τόνισε, είναι να παραμένει το πρόγραμμα σε τροχιά.

Όσον αφορά στο δημοσιονομικό περιθώριο, υπογράμμισε ότι εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση το πώς θα «επανεπενδύσει» τα δημοσιονομικά περιθώρια, θα μιλήσουν με τους θεσμούς και θα φτιάξουν ένα «θετικό πακέτο» αλλά δεν αποφασίζω εγώ πώς θα δαπανήσουν αυτά τα κεφάλαια.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

Από τα μνημόνια και το «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ… στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα, από «μαύρο πρόβατο» της ΕΕ στα μνημόνια, εξελίχθηκε σε παράδειγμα

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο