Ντάισελμπλουμ: Στόχος του Eurogroup η επίτευξη πολιτικής συμφωνίας

3 λεπτά ανάγνωση
6 Μαΐου 2016

«Το Eurogroup θα συζητήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται για την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Οι υπουργοί Οικονομικών θα ενημερωθούν από τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις συζητήσεις για το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που απαιτείται για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, περιλαμβανομένου του πακέτου προληπτικών μέτρων για τη διασφάλιση της επίτευξης του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος που προγράμματος του ESM.

Το Eurogroup θα συζητήσει επίσης ενδεχόμενα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους για να διασφαλιστεί πως οι καθαρές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα παραμείνουν σε ένα βιώσιμο επίπεδο, με στόχο την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας.

Σε ευθυγράμμιση με τα συμπεράσματα του Eurogroup της 22ας Απριλίου στο Άμστερνταμ, οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις συζητήσεις στο πακέτο των μεταρρυθμίσεων που απαιτείται για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, περιλαμβανομένου του πακέτου προληπτικών μέτρων, με στόχο την ολοκλήρωσή τους το συντομότερο δυνατό».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Πιερρακάκης: «Τεράστιος κίνδυνος» ενεργειακής κρίσης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης προειδοποιεί για τεράστιο κίνδυνο στην οικονομία και ζητά στήριξη

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.