Ντάισελμπλουμ: Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν εάν και εφόσον υπάρξει υπέρβαση των στόχων

3 λεπτά ανάγνωση
13 Μαρτίου 2017

Διαψεύδει ο Γερούν Ντάσελμπλουμ τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι μέτρα και «αντίμετρα» θα εφαρμοστούν ταυτόχρονα από το 2018.

Από έγγραφη ενημέρωση που παρείχε στην ολλανδική Βουλή ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup και παρουσιάζει το CNN.gr, προκύπτει ότι τα περίφημα αντίμετρα θα εφαρμοστούν εάν και εφόσον θα υπάρξει υπέρβαση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα και όχι απλά επίτευξης του στόχου για 3,5%.

Όπως αναφέρει η έγγραφη απάντηση του Ολλανδού υπουργού για την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup, «συζητήθηκαν μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης που θα μπορούν να εφαρμοστούν όταν θα υπάρχει διαρθρωτικός δημοσιονομικός χώρος πάνω από τους στόχους του προγράμματος για το πρωτογενές ισοζύγιο του προϋπολογισμού».

 Με άλλα λόγια γίνεται σαφές ότι προϋπόθεση δεν είναι να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, αλλά να ξεπεραστεί, ώστε να ενεργοποιηθούν τα όποια θετικά μέτρα.

Το έγγραφο: 

 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις

Ακρίβεια χωρίς φρένο: Η νέα πραγματικότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η ακρίβεια δεν υποχωρεί – απλώς αλλάζει μορφή.

Παγκόσμια οικονομία: Σημάδια κόπωσης από την Κίνα – Πιέσεις στο διεθνές εμπόριο

Η πορεία της Κίνας βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς οικονομικής ανησυχίας.