ΝΥ Τimes: Εμπόδιο στην ανάκαμψη το μπέρδεμα με την ακίνητη περιουσία

4 λεπτά ανάγνωση
27 Μαΐου 2013

Τo κουβάρι της γραφειοκρατίας, της επικάλυψης αρμοδιοτήτων και των ποικιλώνυμων συμφερόντων γύρω από την ακίνητη περιουσία διεκτραγωδεί η αμερικανική εφημερίδα New York Τimes, επισημαίνοντας ότι συνιστά εμπόδιο στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Στην εποχή των δορυφορικών εικόνων, της ψηφιακής αρχειοθέτησης και της άμεσης ανταλλαγής πληροφοριών, τα περισσότερα από τα αρχεία της Ελλάδας για την ιδιοκτησία ακινήτων εξακολουθούν να είναι χειρόγραφα βιβλία ταξινομημένα βάσει επωνύμων, χωρίς σαφήνεια σχετικά με την οριοθέτηση των ακινήτων» σημειώνει.

H Ελλάδα προσπαθεί να βρει το δρόμο της εξόδου από μια οικονομική κρίση ιστορικών διαστάσεων, 60% των νέων είναι άνεργοι, ενώ πολλοί αναλυτές αναφέρουν την έλλειψη ενός κατάλληλου περιουσιολογίου ως ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την πρόοδο, καθώς καθιστά δύσκολες για την Αθήνα τις ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για το πακέτο βοήθειας και καθιστά σχεδόν αδύνατη την είσπραξη των φόρων περιουσίας» επισημαίνουν οι NYT.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ελλάδα έχει καταφύγει στη σύνδεση του έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας με το λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών με τις γεωργικές εκτάσεις ακόμη να φορολογηθούν.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και