O Τραμπ ματαίωσε την επίσκεψη Πομπέο στη Βόρεια Κορέα

2 λεπτά ανάγνωση
24 Αυγούστου 2018

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε σήμερα το νέο ταξίδι που επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο στη Βόρεια Κορέα, επειδή δεν σημειώνεται πρόοδος στην αποπυρηνικοποίησή της, γεγονός που η Ουάσιγκτον αποδίδει εν μέρει στην Κίνα.

«Ζήτησα από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να μην πάει στη Βόρεια Κορέα σε αυτό το στάδιο, γιατί έχω την αίσθηση ότι δεν κάνουμε επαρκή πρόοδο όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου» ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο Τραμπ.

«Λόγω της πολύ πιο σκληρής στάσης μας στο εμπόριο απέναντι στην Κίνα, νομίζω ότι δεν βοηθούν πια όπως προηγουμένως (σ.σ. οι Κινέζοι) στη διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης», πρόσθεσε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Ήπια άνοδος με φόντο πιθανή παράταση εκεχειρίας ΗΠΑ–Ιράν

Ήπια ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, με την αγορά να παρακολουθεί

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις

Υποχωρεί το Brent εν μέσω προσδοκιών για επανέναρξη συνομιλιών ΗΠΑ–Ιράν

Απώλειες κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου, με το Brent να υποχωρεί κατά