Οι εσωτερικοί τριγμοί στη ΝΔ για το προσφυγικό

4 λεπτά ανάγνωση
14 Οκτωβρίου 2019

Είναι σαφές ότι η διαχείριση του προσφυγικού έχει πιάσει τον πολιτικό οργανισμό της ΝΔ εξαπίνης. Υπήρχαν πολλοί που πίστευαν ότι μπορείς απλά να κλείσεις τα σύνορα και όλα θα είναι καλά. Ευτυχώς, η κυβέρνηση δείχνει να μην είναι στην ίδια γραμμή. Στο εσωτερικό της ΝΔ, όμως, οι τριγμοί είναι εμφανείς και διαρκείς.

Αυτό μάλιστα που προκαλεί πλειάδα αντιδράσεων είναι η προοπτική μεταφοράς αιτούντων ασύλου στην ενδοχώρα, σε διάφορες δομές. Η περίπτωση της εξοργιστικής ανακοίνωσης της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης που έκανε τον γύρο του διαδικτύου χθες είναι ενδεικτική. Με αναφορές για το ενδεχόμενο «πανδημίας» και άλλων κομψών από την προοπτική μεταφοράς ανθρώπων σε πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ, το παράρτημα της γαλάζιας νεολαίας του δήμου Πεντέλης θύμισε άλλες εποχές. Εν τέλει, η πρόεδρος Φαίη Νικητοπούλου- η οποία μάλιστα προέρχεται θεωρητικά και από τη μετριοπαθή πτέρυγα του κόμματος-«καρατομήθηκε», έστω και δια της υποχρέωσης σε παραίτησης. 

Προ ημερών, επίσης, ένα άλλο στέλεχος του κόμματος, ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης «σήκωσε σκόνη», με την σαφή άρνησή του να μεταφερθούν άνθρωποι σε στρατιωτική δομή του νομού του. Δεν ήταν μόνο ο κ. Πάτσης όμως, ο οποίος εκδηλώθηκε δημοσίως. Και άλλοι βουλευτές, αλλά και στελέχη του κόμματος «βράζουν». 

«Βράζουν», γιατί δεν είχαν καταλάβει τη διάσταση του προβλήματος. Αυτό, όμως, και πάλι καθίσταται πρόβλημα για τον κ. Μητσοτάκη. 

Ο εξ απορρήτων

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ALCO: Στο 23,3% η ΝΔ – “Γκρεμίζονται” Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας – Στο 10,3% το ΠΑΣΟΚ

Άνοδο μισής μονάδας στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (23,3%) δίνει στη

Οι βουλευτές, οι γκρίζες ζώνες και το νέο πολιτικό καταφύγιο

Υπάρχει μια κατηγορία πολιτικών που αυτή την περίοδο κοιμάται και ξυπνά με

Interview: Στο 31,2% η ΝΔ – Στο 3,3% η Κωνσταντοπούλου – Στο 0,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Ελαφρώς διαφοροποιημένη εικόνα σε σχέση με άλλες έρευνες του τελευταίου διαστήματος δίνει