Ολι Ρεν: Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ δεσμευμένοι στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

4 λεπτά ανάγνωση
17 Δεκεμβρίου 2014

Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο πρώην επίτροπος, ευρωβουλευτής Όλιν Ρεν, σε ερώτηση του συναδέλφου του, Δημήτρη Παπαδημούλη, για το πώς σχολιάζει την «εκστρατεία φόβου εναντίον της πιθανής εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα».

Κάνοντας χρήση της διαδικασίας της «μπλε κάρτας», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Όλι Ρεν, σε συζήτηση για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο, του απηύθυνε την ερώτηση:

«Κύριε Ρεν, αυτές τις μέρες αναπτύσσεται μια κινδυνολογία και μια προπαγάνδα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις πιθανές επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και μια μεγάλη καταστροφή για την ίδια την Ευρωζώνη. Πώς σχολιάζετε αυτή την εκστρατεία φόβου;».

Ο πρώην επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ απάντησε:

«Η Ελλάδα είχε κάποιες δυσκολίες στο παρελθόν, τώρα αυτές αυξάνονται πάλι. Δεν έχω καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική σας πολιτική και στα εσωτερικά πολιτικά σας πράγματα, όμως καταλαβαίνω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας είναι δεσμευμένοι ως προς τη συμμετοχή τής Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει και αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Επίσης, κατανοώ ότι είναι μεγάλο το βάρος του χρέους, θα πρέπει, λοιπόν, η Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, κοιτώντας τι θα γίνει και με τα δάνεια που επίσης προχωρούν, όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια»

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Τσίπρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πτώμα»

Σκληρή ήταν η αποτίμηση που έκανε ο Γιώργος Τσίπρας για την κατάσταση

Γ. Καραμέρος: «Δεν θα εκπλαγώ αν οι αποφάσεις έρθουν νωρίτερα και σε προσωπικό επίπεδο»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο πρόωρων πολιτικών εξελίξεων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ,

Π. Πολάκης: «Προφανώς έχει υπάρξει κάποια συμφωνία μεταξύ Φάμελλου και Τσίπρα»

Αιχμές για τις σχέσεις του Σωκράτη Φάμελλου με τον Αλέξη Τσίπρα άφησε