Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιούνκερ

3 λεπτά ανάγνωση
12 Ιουνίου 2015

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε ότι θα πρέπει να βρεθεί γρήγορα λύση, ενώ αποκάλυψε ότι συνομίλησε και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να αποσύρει την ομάδα του από τις Βρυξέλλες δεν σημαίνει πως το Ταμείο έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνίας με την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προσθέτοντας ότι «δεν νομίζω πως μπορεί να ερμηνεύσει κανείς την ενέργεια του ΔΝΤ ότι σημαίνει πως το ΔΝΤ θα φύγει από τις διαπραγματεύσεις».

Ο ίδιος αποσαφήνισε πως οι επαφές τους με τις εμπλεκόμενες πλευρές θα είναι συνεχείς. «Μίλησα επί μακρόν με τον Έλληνα πρωθυπουργό χθες το βράδυ και πιθανότατα θα το ξανακάνω τις επόμενες ημέρες… νομίζω πως μια λύση είναι απαραίτητη», κατέληξε.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και

ΔΝΤ: Θεαματική μείωση του ελληνικού χρέους έως το 2031 – Κάτω από τον μέσο όρο των ανεπτυγμένων οικονομιών

Σε τροχιά εντυπωσιακής αποκλιμάκωσης εισέρχεται το ελληνικό δημόσιο χρέος, σύμφωνα με τις