Παγκόσμια Τράπεζα: Η φοροαποφυγή υπονομεύει τον αγώνα κατά της φτώχειας

3 λεπτά ανάγνωση
14 Απριλίου 2016

Οι πρακτικές φοροαποφυγής που αποκαλύφθηκαν από τη διαρροή των λεγόμενων «Εγγράφων του Παναμά» μπορεί να έχουν «τεράστια» αρνητική επίπτωση στον αγώνα για την καταπολέμηση της φτώχειας σε όλον τον κόσμο, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όταν παρακάμπτονται οι φόροι, όταν τα περιουσιακά στοιχεία κατατίθενται σε φορολογικούς παραδείσους, όλα αυτά μπορεί να έχουν τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην αποστολή μας, στο να βάλουμε τέλος στη φτώχεια, είπε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ουάσινγκτον, με την ευκαιρία της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Κιμ είπε επίσης ότι ανησυχεί βαθιά για το σκάνδαλο των Εγγράφων του Παναμά που αποκάλυψε ένα τεράστιο δίκτυο φοροδιαφυγής μέσω εταιρειών που είχαν ιδρυθεί σε φορολογικούς παραδείσους. «Πρόκειται για ένα ζήτημα εμπιστοσύνης», τόνισε.

Ο Κιμ προειδοποίησε τις εταιρείες και τα μεμονωμένα πρόσωπα που εμπλέκονται σε τέτοιες υποθέσεις: «Να προσέχετε πολύ (…) η διαφάνεια δεν θα υποχωρήσει, απλώς ο κόσμος θα γίνεται ολοένα και πιο διαφανής», κατέληξε.
 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ένα στα επτά παιδιά κινδύνευε το 2024 από φτώχεια

Ένα στα επτά παιδιά στην Γερμανία αντιμετώπιζε το 2024 κίνδυνο φτώχειας, σύμφωνα

Α. Πορτοσάλτε: «Βαθιά υποτιμητικό για το 20% των πραγματικά φτωχών συμπολιτών μας να δηλώνει το 68% φτωχό»

Ο Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τα πρόσφατα στοιχεία ερευνών που

Citi: Κυρίαρχο το κλίμα αβεβαιότητας στη σύνοδο ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας

Αναλυτές και οικονομολόγοι της Citigroup πραγματοποίησαν σημαντικές επαφές με επενδυτές και εκπροσώπους