Α. Πορτοσάλτε: «Βαθιά υποτιμητικό για το 20% των πραγματικά φτωχών συμπολιτών μας να δηλώνει το 68% φτωχό»

2 λεπτά ανάγνωση
30 Οκτωβρίου 2025
Please go to your Post editor » Post Settings » Post Formats tab below your editor to enter video URL.

Ο Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τα πρόσφατα στοιχεία ερευνών που δείχνουν πως το 68% των πολιτών δηλώνει φτωχό, τονίζοντας πως μια τέτοια εικόνα είναι βαθιά υποτιμητική για το 20% των πραγματικά φτωχών συμπολιτών μας.

Όπως σημείωσε, όταν σχεδόν επτά στους δέκα δηλώνουν «φτωχοί», ο όρος χάνει το πραγματικό του νόημα, απαξιώνοντας όσους πράγματι ζουν σε συνθήκες ανέχειας και στερήσεων.

Με τη γνωστή του ευθύτητα, ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως η καλλιέργεια μιας ψευδοεικόνας γενικευμένης φτώχειας υπονομεύει τη σοβαρότητα της δημόσιας συζήτησης και δυσχεραίνει τη στόχευση των κοινωνικών πολιτικών σε όσους όντως έχουν ανάγκη, όχι σε όσους απλώς «αισθάνονται» φτωχοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Α. Πορτοσάλτε: «Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν άνοιξη του 2027»

Ο Άρης Πορτοσάλτε εκτίμησε ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν την

Α. Πορτοσάλτε για Σ. Φάμελλο: «Ένας φουκαράκος, απελπισμένος – Ένα κόμμα που δεν υπάρχει»

Ο Άρης Πορτοσάλτε χαρακτήρισε τον Σωκράτη Φάμελλο «έναν φουκαράκο, απελπισμένο», ενώ υποστήριξε

Α. Πορτοσάλτε για Τσίπρα: «Την απατεωνιά την έχει έμφυτη»

Ο Άρης Πορτοσάλτε σχολιάζει την έκφραση του Αλέξη Τσίπρα μόλις είδε το