Πάνω από τις 820 μονάδες το ΧΑ

4 λεπτά ανάγνωση
4 Ιανουαρίου 2021

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στην πρώτη συνεδρίαση του 2021, εν μέσω ανοδικής κίνησης στις ευρωπαϊκές αγορές, με την αγορά να διασπά ανοδικά τα επίπεδα αντίστασης των 820 μονάδων.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι τίτλοι της Eurobank, της Τιτάν, των ΕΛΠΕ και της Μυτιληναίος, ενώ πιέστηκαν οι μετοχές της Πειραιώς και της Ελλάκτωρ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 822,22 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,64%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 824,33 μονάδες (+1,90%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 75,90 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 38.938.709 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,57%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,95%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Eurobank (+4,91%), της Τιτάν (+4,80%), των ΕΛΠΕ (+4,26%), της Μυτιληναίος (+4,12%) και της Lamda Development (+3,38%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-4,54%), της Ελλάκτωρ (-2,49%) και της Jumbo (-1,07%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες, των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+3,54%), των Βιομηχανικών Προϊόντων (+3,43%) και των Πρώτων Υλών (-0,97%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (-3,68%) και των Πρώτων Υλών (-0,97%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 9.032.514 και 7.314.690 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 7,133 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 7,061 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 83 μετοχές, 38 πτωτικά και 25 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Βιοτέρ +19,75% και SATO +17,95%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: ΑΝΕΚ (πο) -19,00% και Ίλυδα -6,12%.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρεκόρ 18ετίας για τις εισηγμένες: Κέρδη €12,1 δισ. και μερίσματα €6,1 δισ. στο Χρηματιστήριο

Σε μια από τις ισχυρότερες χρήσεις της τελευταίας 20ετίας εισήλθε το Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο: Επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών μετά το ράλι – Ξεχωρίζουν οι τράπεζες

Σε φάση επιλεκτικών κινήσεων και ήπιας κατοχύρωσης κερδών κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο

Χρηματιστήριο: Εκτίναξη στις 2.300 μονάδες με φόντο τα σήματα πιθανής ειρήνης στη Μέση Ανατολή

Ισχυρό ανοδικό ξέσπασμα κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.