Περικοπές στις επικουρικές η πρόταση της κυβέρνησης για την αξιολόγηση

3 λεπτά ανάγνωση
26 Φεβρουαρίου 2016

Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, αλλά και μείωση του ανώτατου πλαφόν για την κύρια σύνταξη και για τις πολλαπλές συντάξεις, προβλέπει η τελευταία πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές προκείμενου να κλείσει η συμφωνία στο ασφαλιστικό.

Κυβερνητικό στέλεχος που μετέχει στις διαπραγματεύσεις ανέφερε ότι “βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία στο ασφαλιστικό.” Αναγνώρισε ωστόσο ότι “υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό με το ΔΝΤ, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επικεφαλής της τρόικας θα έρθουν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως, από τη τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης με τους δανειστές, διεφάνη ότι οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων είναι δύσκολο να επιστρέψουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να περικόψει τις συντάξεις, ακόμη και αν οι διεθνείς δανειστές το απαιτήσουν, διαμηνύει στο μεταξύ ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

“Οι περικοπές των συντάξεων είναι κόκκινη γραμμή για εμάς… Το εισόδημα των αδυνάμων θα προστατευτεί” διαβεβαιώνει, αλλά η Αθήνα παραμένει αποφασισμένη να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτινάχθηκε το κόστος δανεισμού – Πιέσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ιαπωνία

Ισχυρές πιέσεις καταγράφονται στις διεθνείς αγορές ομολόγων.

Eurostat: Στο 4,6% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Στο 4,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2026,

ΔΝΤ: Παράδειγμα για άλλες χώρες η μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης στην Ελλάδα

Έκθεση του ΔΝΤ αναγνωρίζει τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης ως βασικό παράγοντα