Peter Spiegel: Το ΔΝΤ θα ζητήσει νέα μέτρα

4 λεπτά ανάγνωση
14 Οκτωβρίου 2015

Καμία διάθεση συμβιβασμού δεν πρόκειται να δείξουν οι δανειστές προς την Ελλάδα, ενόψει της πρώτης αξιολόγησης της πορείας του προγράμματος: Αυτό δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Γραφείου των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ, που φιλοξενήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα, δεν υπάρχει καμία διάθεση για ευελιξία από τις Βρυξέλλες ενόψει της πρώτης αξιολόγησης. Ίσως υπάρξει αργότερα κάποια διάθεση για ευελιξία, αλλά όχι τώρα, τόνισε, για να προσθέσει πως τη δεδομένη στιγμή «δεν υπάρχει περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης των σκληρών όρων του μνημονίου, γιατί υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης».

Αναφερόμενος ειδικά στο ΔΝΤ, ο Σπίγκελ προέβλεψε πως όχι μόνο δεν θα υπαναχωρήσει από τις αξιώσεις του έναντι της Ελλάδας, αλλά αντίθετα θα ζητήσει ακόμη περισσότερα μέτρα. Το ΔΝΤ πολεμά τους Ευρωπαίους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά ταυτόχρονα ετοιμάζεται να πολεμήσει και την Ελλάδα, αξιώνοντας νέα μέτρα, σημειώνει ο Σπίγκελ και διερωτάται: «Το ΔΝΤ θέλει, όντως, να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα;».

Εστιάζοντας στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, o Σπίγκελ, αφού τόνισε πως έχει πραγματοποιήσει στροφή 180 μοιρών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Τσίπρας, αφού ψήφισε το μνημόνιο, θα το εφαρμόσει…».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Forza Grecia! Χρονιά-ορόσημο για το ελληνικό χρέος το 2026

Χρονιά ορόσημο για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει το 2026 καθώς η

Ευρώπη: Σκιά επιβράδυνσης στην ανάπτυξη – Πιέσεις από ενέργεια και επιτόκια

Αυξανόμενη ανησυχία προκαλούν οι ενδείξεις επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρωζώνη.

Μαξίμου: Σχέδιο επανεκκίνησης μετά τη συμφωνία με Μακρόν

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρεί άμεση πολιτική επανεκκίνηση.